Om föreningen

Utomherten

Utomherten avser en samling byar bortom sjön Herten (övre och nedre) och sägs härstamma från Kommunens tidigare indelning av skolområden. Utomherten finns inte utmärkt på några kartor men väl de byas som avses. Under den årligt återkommande ”Bymella-veckan” erbjuds mat och aktiviteter i Utomherten och senast sträckte det sig ända till byn Raman på gränsen till Gästrikland. I våra stadgar finner man följande definition:

§ 3 Verksamhetsområde

Föreningens verksamhetsområde är byarna Herte, Hå, Hällbo, Åsveden, Gustavsfors, Flugbo, Belsbo, Östansjö, Knisselbo, Västansjö, Rickebo, Gällsjön och Stenbo.

Medlemskap i bygdeföreningen

Medlem i Utomhertens Bygdeförening blir man genom att betala in den personliga inträdesavgiften. Den är idag 100 kronor, och då är man medlem livet ut! Det är alltså ingen årsavgift som återkommer. Bönhusföreningen i Åsveden har samma system och det har fungerat väldigt bra. Inkomsten av medlemskapet är inte det viktigaste för föreningen, utan det är medlemsstocken som är viktig. Betala 100kr till Bankgiro 5680-3539, och skriv namn och adress samt ”Inträdesavgift” på betalningen. OBS! Att avgiften är personlig och inte per familj!

Inge Cedergren, kassör

Stadgar

(klicka på länken ovan så öppnas PDF-filen)

Styrelse:

Valberedning:

Björn Jonsing

Inga Malm

Revisorer:

Björn Jonsing
Ola Edlund (suppleant)

Webmaster:

Björn Jonsing (070-631 75 31)

Adress:

Herte 8642
821 92 Bollnäs

Bankgiro:

5680-3539

Postgiro:

För att minska föreningens fasta utgifter har vi valt att ta bort möjligheten att betala via postgiro. Vi hänvisar till vårt bankgironummer ovan.

Org. Nr:

886501-1350

1 reaktion på ”Om föreningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *